Uutiset

HITtoCaBBAret – menestyi Tukholmassa ja palaa Turkuun

Tiina Lindforsin teos HITtoCaBBAret sai komean vastaanoton Tukholman Kulturhusetissa. Entusiastinen yleisö palkitsi esiintyjät kaikissa neljässä näytöksessä äänekkäästi sekä seisaalleen nousten.  Kunkin näytöksen parisatapäinen katsojajoukko ei säästellyt sanojaan myöskään sosiaalisessa mediassa.  Ulla-Carin Nyquist (STV Drama, Ruotsin Radio ja TV4), kirjoitti teoksen olleen valtavan hieno, sisältäen upeita tanssikohtauksia ja fantastisia musiikkisovituksia. Kommenteissa laulut, valot ja tanssi koettiin aistien sensaationa, joka kohottaa sielun. Kiitosta sai myös teoksen ajankohtaisuus ja pureutuminen tärkeisiin aiheisiin.

HITtoCaBBAret teos peilaa taiteen kurjistuvaa asemaa huumorin ja kauneuden kautta. Ruotsalainen duo Lise&Gertrud vastaa teoksen musiikista ja  palaa syyskuussa Suomeen ja Turkuun uusinta ensi-illan myötä.

HITtoCaBBAret nähdään Tanssiteatteri Erissä kahdeksan kertaa 1.-15.9. Tukholmassa nähty ruotsinkielinen versio palautetaan siis jälleen pääosin suomenkieliseksi ja ohjauksessa päivittyvät myös repliikit aina aktuaaleja maailmantilanteita seuraten.