Uutiset

HITtoCaBBAret gjorde succé i Stockholm. Ses igen i Åbo i höst.

Tiina Lindfors verk HITtoCaBBAret fick ett imponerande bemötande i Stockholm. Alla fyra föreställningarna fick den fulltaliga, entusiastiska publiken att resa sig i bänkarna och högljutt visa sin uppskattning. Också på de sociala medierna kommenterades varje föreställning med stor enthusiasm och förtjusning. Ulla-Carin Nyquist (SVT Drama, Sveriges Radio och TV4) beskrev verket som oerhört fint, med dess häftiga dansscener och fantastiska musikarrangemang. Kommentarerna i de sociala medierna vittnar om upplevelsen av sångerna, ljusen och dansen som en själsupplyftande sinnenas sensation. HITtoCaBBAret lovordades också för sin aktualitet och för att ERI genom verket tagit itu med viktiga ämnen.

Verket återspeglar konstens allt sämre ställning med humorns och skönhetens medel. Den svenska duon Lise&Gertrud står för musiken och återvänder till Finland och Åbo i september då verket har nypremiär.

HITtoCaBBAret visas åtta gånger på Dansteater ERI under perioden 1 – 15. 9. Den svenska versionen som uppfördes i Stockholm överges och HITtoCaBBAret ges igen huvudsakligen på finska. Replikerna kommer att uppdateras så de återspeglar det aktuella världsläget.