Repertoar

HITtoCaBBAret – Åbo – Stockholm

1.9. – 15.9. 

ERI:s stora satsning hösten 2017 är den internationella kabarén HITtoCaBBAret, som tillkommit i samarbete med de suveräna stockholmsmusikerna Lise&Gertrud.

Musiken utgörs av hitlåtar som är kända världen över. Låtarna har i duons händer omskapats till berörande, slipade diamanter. I konceptet ingår två röster och en cello. Lise&Gertrud har skapat en egen konstnärlig väg, som fört dem från olika konsertscener ända upp till stjärnplats på Nobelgalan.

Med HITtoCaBBAret framträder ett teatersällskap, som på musikens vingar förflyttar siggenom olika stilar från årtionde till årtionde och förverkligar fartfyllda och berörande koreografier i respektive tids anda. Största delen av sångerna framförs på originalspråket, dvs. engelska.

Regissören och koreografen Tiina Lindfors för in också frågor kring konstens ställning och marknadskrafternas makt, frågor som sysselsätter oss just nu. Allt flyter som ett fartfyllt potpourri där den starkaste kryddan, tillsammans med skönheten, är humorn – hur annars!

längd ca. 2 timmar, med paus

 

Hundra i glaset – sår av kärlek

16.-2.-1.4. , 26.4.-5.5.2017

Författaren Tommi Kinnunen dyker in i den finländska historien med kärlekens medel. Han har skapat vävar där kärleken pulserar, krossas och skär. Vardagens skönhet ramar in det berörande i berättelserna där lyckans tårar förbyts i skärvor av drömmar.

Koreograferna hämtar i helheten in också sin egen humor som skrattar åt de nationella kliséerna. Nya, överraskande fynd kring vad det är att vara finländare. Ja vad är det egentligen?

Berättelser         Tommi KinnunenSuomiFinland100-tunnus_CMYK
Koreografi          Lassi Sairela & Eeva Soini
Gäst                       Valtteri Lipasti