Uutiset

Tiina Lindforsille vuoden 2018 Svenska folkskolans vänner rf:n Sillanrakentajapalkinto

Svenska folkskolans vänner rf. perusti vuonna 2011 Sillanrakentajapalkinnon (Brobyggarpris). Palkinto jaetaan henkilölle, joka on omaehtoisesti kasvattanut ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta suomenruotsalaisuutta kohtaan. Palkintosumma on 10.000€.

Svenska folkskolans vänner rf:n palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä 11.4. annettiin vuoden 2018 Sillanrakentajapalkinto tanssija-koreografi Tiina Lindforsille.   Palkintokomitean perusteli valintaansa seuraavasti:

Tanssija-koreografi Tiina Lindfors on luovuudella, rohkeudella ja sydämellä noussut puolustamaan kaksikielisyyttä Suomessa. Taiteilijana hän on aktiivisesti lisännyt ymmärrystä erilaisia vähemmistöjä kohtaan.  Hän on ottanut ruotsinkielisen vähemmistön siipiensä suojaan ja  työskennellyt sen eteen, että ruotsinkieli näkyy lavalla.

Turun Sanomien vakiintuneena kolumnistina ja aktiivisena keskustelijana Tiina Lindfors on jo kauan puolustanut kaksikielisyyden merkitystä Suomen identiteetille ja kulttuurille.

Sillanrakentajapalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa presidentti Tarja Halonen, päätoimittaja Janne Virkkunen ja toimittaja Saska Saarikoski.

”Olen äärettömän kiitollinen palkinnosta ja iloinen myös siitä, että tämä valtakunnallinen huomionosoitus tulee Turkuun. Turun Sanomien kolumnistina iloitsen myös lehden puolesta. Uskon juuri kolumnieni olleen vahvin ponsi valinnalleni.” kertoo tuore palkinnon saaja Tiina Lindfors  ja jatkaa ”Työni moniarvoisuuden, monikielisyyden ja monikulttuurisuuden eteen tulee jatkumaan.