En imponerande och tvärkonstnärlig teater i Åbo
Vi förverkligar drömmar genom dans. Vi lindar in scenen i gripande skönhet, djupa känslor och skälvande fröjd. Dansade berättelser berör och bubblar ända in i själen. Bli en del av berättelsen - välkommen!
Valkopesu
(Vittvätt)
Ta en titt!
Fonet
Språkklubb (evenemanget är på finska)
Ta en titt!
En imponerande och tvärkonstnärlig teater i Åbo
Vi förverkligar drömmar genom dans. Vi lindar in scenen i gripande skönhet, djupa känslor och skälvande fröjd. Dansade berättelser berör och bubblar ända in i själen. Bli en del av berättelsen - välkommen!
Föregående bild
Nästa bild

Tanssiteatteri ERI - sprudlande fröjd, dansens och teaterns magi

Dansteater ERI är välkänd för sin djärva och tvärkonstnärliga repertoar. ERI grundades år 1989 av Tiina Lindfors, Eeva Soini och Lassi Sairela. Vi har från första början skapat originell och imponerande teater, tillgänglig för möjligast många.

Vårt vackra och personliga teaterutrymme befinner sig på adressen Universitetsgatan 7. Jämte ordinarie repertoar uppträder ERI runt om i Finland med beställningsföreställningar.

Vi har ett tätt samarbete med olika skolor, läroanstalter, äldreboende och serviceboende. Vi deltar i ett otal projekt och uppträder även på internationella estrader.

Vi är en ambitiös professionell teater, med syftet att väcka både känslor och tankar. Humorn icke att förglömma.

De gripande berättelserna kommer nära inpå i vår intima teatersal, påtaglig glädje och sinnesrörelse återfinns på bägge sidor om rampen. Vi fyller på med energi från vår publik, i utbyte berättar vi historier som resonerar i själ och hjärta.

Välkommen till Dansteater ERI. Vi är glada att du är här.

 

NU på repertoaren

Valkopesu (Vittvätt)

Lassi Sairelas och Eeva Soinens verk ”Vittvätt” centrifugerar tankar och sköljer bort fördomar. Det genomgår livets olika områden med ett brett program. Även om det

Läs mer »

Fonet-kieliklubi

Fonet är ett gemensamt evenemang för vetenskap och konst på finska. Fonet on tieteen ja taiteen yhteistapahtuma ERIn ja Turun yliopiston fonetiikan tutkimushankkeen kanssa. Fonet

Läs mer »

Konsttestarna

Meidät valittiin Taidetestaajat-vierailukohteeksi lukuvuodelle 2024-25.   Kiitos Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden! Te tarjoatte kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen ensi lukuvuonna

Läs mer »

Dansteater ERIs kontaktuppgifter

Dansteater ERI
Universitetsgatan 7, 20100 Åbo

Kontor: 02 250 1032 / info@eri.fi
Biljettförsäljning: 02 250 1032 / liput@eri.fi / https://www.lippu.fi

Läge och ankomst
Dansteater ERI ligger i centrum av Åbo, två kvarter från salutorget på adressen Universitetsgatan 7. Ingången till vår teater finns på byggnadens innergård. Teatern befinner sig i husets andra våning. Tyvärr har vi ingen hiss.

Kontor och biljettförsäljning
Både kontoret och biljettförsäljningen finns i teaterns utrymmen på adressen Universitetsgatan 7.
Kontoret är öppet under höstens och vårens spelperioder enligt följande:

  • Måndagar kl 11-18.
  • Tisdagar till torsdagar kl. 10-15
  • Biljettförsäljningen och kontoret håller stängt på fredagar och veckoslut.


Läs mera om biljetter och öppettider.