HITtoCaBBAret

HITtoCaBBAret

ERI:s stora satsning hösten 2016 var den internationella kabarén HITtoCaBBAret, som tillkommit i samarbete med de suveräna stockholmsmusikerna Lise&Gertrud.

Musiken utgörs av hitlåtar som är kända världen över. Låtarna har i duons händer omskapats till berörande, slipade diamanter. I konceptet ingår två röster och en cello. Lise&Gertrud har skapat en egen konstnärlig väg, som fört dem från olika konsertscener ända upp till stjärnplats på Nobelgalan.

Med HITtoCaBBAret framträder ett teatersällskap, som på musikens vingar förflyttar siggenom olika stilar från årtionde till årtionde och förverkligar fartfyllda och berörande koreografier i respektive tids anda.Verkets repliker spelar med olika språk och öppnar sig till både svensk- och finskspråkiga. Största delen av sångerna framförs på originalspråket, dvs. engelska.

Regissören och koreografen Tiina Lindfors för in också frågor kring konstens ställning och marknadskrafternas makt, frågor som sysselsätter oss just nu. Allt flyter som ett fartfyllt potpourri där den starkaste kryddan, tillsammans med skönheten, är humorn – hur annars!

VÄRLDSPREMIÄR 15.9.2016 på Dansteater ERI.

Koreografi: Tiina Lindfors

Foto Matti Kivekäs