alt

Alice i Underlandet

Jubileumsåret till ära bjuder ERI på en färgmättad saga för hela familjen: James McNamara sätter upp Lewis Carrolls Alice i Underlandet, en av den engelska barnlitteraturens mest kända klassiker. I McNamaras starkt visuella danstappning är det fantastiska äventyret rikt på humoristiska nyanser men behåller respekten för sagans innersta väsen.

Koreografi: James McNamara
Medverkande: Laura Alho, Toni Laakkonen, Karoliina Lummikko, James McNamara
Ljus: Tapio Väntsi
Dräkter: Tuula Bergqvist
Övriga föreställningar: 5.- 19.12.
45 min utan paus
Biljetter: 15€/12€
Notera – två vuxna + två barn/en vuxen + tre barn à 50€

alt

JukeboXin salat (JukeboXens hemligheter)

23.1.-8.5.2020

ERI inleder våren 2020 med Eeva Soinis och Lassi Sairelas helkvällskoreografi JukeboXens hemligheter. Verket för oss till Bensinstationen som börjar vara en legend. Kring samlingspunktens skivautomat samlas ett intressant människogalleri. De olika musikstyckena blir en tidsresa årtionden bakåt i tiden och samtidigt en resa djupt in i människors drömmar, rädslor, besvikelser och stunder av lycka. Också framtiden utspås med hjälp av låtarna, och parallellt med det personliga blir det föränderliga samhället föremål för begrundan. Under det glättiga skalet hittas mycket som är djupt och mänskligt. Hela ERIensemblen är engagerad i verket, ljusen planeras av ERIs teknikansvariga Mari Agge och som vanligt är det Tuula Bergqvist som trollar fram dräkterna.

2 h (inkl. paus)
Biljetter: 28/26/15€, 25 € gruppbiljetter (minst 10 personer) via ERI
www.lippu.fi: 30,50 / 28,50 / 17,50 €

Passio

9.-12.4.2020

Också i år uppför Dansteater ERI under påskhelgen verket Passio. Samtliga fyra föreställningarna ges på dansteaterns hemmascen. I det intima rummet fokuseras berättelsen som en personlig resa invid påskens mysterium. Esa Kyllönens ljus spelar dramatiskt i det mörka rummet och understryker det berörande i passionsspelet. Hela ERIensemblen medverkar, med förstärkning av Helena Romppanen i rollen som Simon från Cyrene. Jesu mantel bärs av både kvinnorna och männen, och helheten understryker Kristi universella kärleksbudskap. Passio gav Tiina Lindfors kyrkans kulturpris år 2011.
Koreografi: Tiina Lindfors
Musik: Arvo Pärt
1 h (utan paus)

Biljetter: 25/23/15€, gruppbiljetter á 23 € (mins. 10 personer) via ERI
www.lippu.fi: 27,50 / 25,50 / 17,50 €