Tanssielokuva Omasi, rakkaani

2.4., 3.4., 4.4. ja 5.4. klo 12

Tanssiteatteri ERI, Yliopistokatu 7,  Turku

Rakkauden voima, arjen sidokset, luopumisen tuska. Ensin se järjestyi tutkimustiedoksi ja väitöskirjaksi. Sitten väitöskirja muuntui elokuvaksi tanssiteatterin keinoin.Tule katsomaan!

Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa tieteellistaiteellisen kokonaisuuden primus motorina oli omaishoidon arkea tutkinut VTT Ulla Tikkanen, jonka väitöskirjaan Tiina Lindforsin tanssielokuva Omasi, rakkaani perustuu.  Ennen esitystä Tiina Lindfors  kertoo teoksesta.

Elokuva peilaa omaishoitajien tarinoita tavalla, joka herättää pohtimaan vanhuspoliittisten valintojen oikeutusta. Rakkauden voima kontra arjen raskaus tuovat kuviin myös vahvoja emootioita ja luopumisen tuskaa

Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia Tiina Lindfors
Kuvaus Risto Hyppönen
Rooleissa Ritva Kattelus, Voitto Soini, Eeva Soini, Lassi Sairela, Laura Alho, Toni Laakkonen ja James McNamara
Puvustus Tuula Bergqvist
Valaistus Juho Golnick
Musiikki Eleni Karaindrou

Kokonaisuus on osa Tanssiteatteri Erin 30. juhlavuotta 2019.

Elokuva on kuvattu Turussa Tanssiteatteri Erin tiloissa Yliopistonkadulla, Turun keskustassa ja Ruissalossa.

Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, omaishoitajille, ammattilaisille, päättäjille, tutkijoille ja opiskelijoille. Tilaisuuden kesto on n. ½ tuntia. Varaa liput Tanssiteatteri ERIstä joko sähköpostitse liput@eri.fi tai puh. 02 250 1032. Pääsylippu 0 € ja pääsylippu sekä tietopaketti 20 €.

Väitöskirja Ulla Tikkanen: Omaishoidon arki. Tutkimus hoivan sidoksista. Valtiotieteellisen tiedekunnan julkaisuja 5/2016. Yhteiskuntapolitiikka. Unigrafia, Helsinki. Luettavissa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-1056-5