asd

Polttopiste-teos avaa Tanssiteatteri ERIn 30-vuotisjuhlavuoden

Kirjailija Tommi Kinnunen ja koreografit Eeva Soini ja Lassi Sairela jatkavat yleisön rakastamaa Sata lasissa -teoksesta alkanutta yhteistyötä. Puhe- ja tanssiteatteria yhdistävä Polttopiste liikkuu hauraalla rajalla, jossa ihminen siirtyy olevaisuudesta ei-olevaisuuteen. Elämän rajallisuus ja sattumanvaraisuus peilautuvat teoksessa, jossa huumori, haikeus ja koskettavat kuvat risteilevät kohtauksesta toiseen. Matkalla kohdataan arkienkeleitä ja siirtymävaiheen konsultti. Illan saatossa myös päiväperhojen lyhyt lento ja taivaallinen johtoryhmä kuljettavat katsojat uusiin korkeuksiin. Tunnelmat leikkautuvat vaihteleviksi kuin varkain, mutta kaleidoskoopin takaa voi aistia johtojänteen. Tommi Kinnusen sanoin:”On helpompi sanoa, mitä minä en ole, kuin mitä minä olen. On helpompi kieltää kuin kertoa”. Kaiken lopullisuudessa on jotain mykistävää.

Valosuunnittelija Esa Kyllönen juhlii teoksen yhteydessä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa.

asd

Passio palaa ERIin yleisön pyynnöstä

Tiina Lindforsin Passio – pääsiäisen tragedia verevin kuvin oli kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 suurimpia menestyksiä ja vieraili sittemmin säveltäjä Arvo Pärtin kutsumana Tallinnan Nargen festivaaleilla sekä Helsingissä. Eestiläinen Sirp-lehti arvosteli: ”Lindforsin lähestymistapa koskee ihmisluonnetta syvällisesti ja tinkimättä, aivan kuten Pärtin musiikki. Teos sekä ravisteli että puhdisti kuin viisi katharsista.”

asd

Liisa Ihmemaassa – lapsille ja lastenmielisille

Juhlavuoden kunniaksi ERI tuo toukokuussa ohjelmistoon lasten ja koko perheen värikylläisen sadun. James McNamara toteuttaa englantilaisen lastenkirjallisuuden tunnetuimpiin klassikoihin kuuluvan Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa-sadun. Mielikuvituksellinen seikkailu saa tanssillisessa ja visuaalisessa toteutuksessaan runsaasti humoristisia sävyjä sadun ominta luonnetta kunnioittaen.

asd

Baila Afrika -kyläjuhla palaa ohjelmistoon syksyllä 2019 . Liput jo myynnissä!

Tanssiteatteri ERInBaila Afrika  -kyläjuhlan viimeinen näytös oli 11.10.2018  ja teosta esitettiin koko ajan loppuunmyydyille katsomoille. Moni halukas jäi ilman lippua. Tästä syystä Baila Afrika –kyläjuhla palaa ERIN ohjelmistoon syksyllä  2019 (29.8.-21.9.) ja liput ovat jo myynnissä.

Tanssiteatteri ERI toteuttaa syksyn 2019  jatkumon Baila Afrikalle. 
Kyläjuhlan konseptilla nähdään jälleen täysin uusia koreografioita ja
kuullaan Afrikan rytmejä uusissa sävellyksissä. Beniniläinen rumpuvirtuoosi ja multi-instrumentalisti
NOEL SAÏZONOU juhlii kuudetta yhteistyöprojektia ERIn kanssa.  VIVI-ANN SJÖGRENIN tarut
kertovat tällä kertaa Afrikan liskoista ja illan TARJOILUT noudattavat
samoin Sjögrenin reseptejä. Orkesterissa soittavat lisäksi AKIM COLOR
BENINISTÄ ja MIKKO VÄÄRÄLÄ TURUSTA. Illan juontaa Tiina Lindfors.