ERI – En originell och imponerande dansteater

”Åskådarna både rörs till tårar och får skratta tills magmusklerna krampar.”

JukeboXin salat (JukeboXens hemligheter)

ERI inleder våren 2020 med Eeva Soinis och Lassi Sairelas helkvällskoreografi Jukebo X in salat (Jukebo X ens hemligheter). Verket för oss till Bensinstationen som börjar vara en legend. Kring samlingspunktens skivautomat samlas ett intressant människogalleri. De olika musikstyckena blir en tidsresa årtionden bakåt i tiden och samtidigt en resa djupt in i människors drömmar, rädslor, besvikelser och stunder av lycka. Också framtiden utspås med hjälp av låtarna, och parallellt med det personliga blir det föränderliga samhället föremål för begrundan. Under det glättiga skalet hittas mycket som är djupt och mänskligt. Hela ERIensemblen är engagerad i verket, ljusen planeras av ERIs teknikansvariga Mari Agge och som vanligt är det Tuula Bergqvist som trollar fram dräkterna.

1,5 h (inkl. paus)
Premiär 23.1. kl. 19

Biljetter

Vårens program
ERI inleder våren 2020 med Eeva Soinis och Lassi Sairelas helkvällskoreografi JukeboXin Salat (JukeboXens hemligheter). Verket för oss till Bensinstationen som börjar vara en legend. Kring samlingspunktens skivautomat samlas ett intressant människogalleri.
Dansare
På Teater ERI dansar Tiina Lindfors, Lassi Sairela, Eeva Soini, Laura Alho, Toni Laakkonen, James McNamara och Karoliina Lummikko. Gruppen är känd för sina originella och imponerande dansföreställningar både i Finland och utomlands.
Förnyat biljettreserveringssystem
Biljetter till Teater ERIs föreställningar kan reserveras och avhämtas även via Lippupistes hemsida och telefontjänst. Pilettis telefontjänst fungerar dygnet runt. Biljetter kan även reserveras via telefonnumret till ERIs kansli.