alt

Baila Afrika

Hommage à Juha Vakkuri

Tanssia, musiikkia, buffet ja jamit

Ilma väreilee suolaa ja Guineanlahden tuulta. Aaltojen majesteettinen kruunu viivyttelee murtuessaan kuin uni. Palmujen lehvistö toistaa samaa lumoa, hidasta, yliluonnollista tanssia. Luvassa eksoottisia värejä ja makuja, rumpuja ja rytmin taikaa sekä tanssin huumaa.

Beniniläinen rumpuvirtuoosi ja multi-instrumentalisti Noel Saïzonou juhlii viidettä yhteistyöprojektia ERIn kanssa. Hän saa parikseen kaksi lyömäsoitinten mestaria Akim Colorin, joka on niin ikään Beninistä ja turkulaisen Mikko Väärälän. He luovat huumaavia rytmejä. Hypnoottisen musiikin yllä loistavat jälleen Tanssiteatteri ERIn tanssijat. Myös alusta mukana ollut Vivi-Ann Sjögren kertoo tällä kertaa Afrikan liskoista ja illan yhteinen ruokailu väliajalla noudattaa Sjögrenin afrikkalaisia reseptejä. Illan juontaa Tiina Lindfors.

Väliajalla ruokamielikuvitus on päässyt valloilleen. Tarjolla on aromikasta beniniläistä kanapataa maapähkinäkastikkeessa riisin ja lasillisen viinin tai alkoholittoman juoman kera. Vaihtoehtona on kasvispata maapähkinäkastikkeessa. Beniniläinen pata on todellista superfoodia, jossa on kunnon suutuntuma - crac-crac. (L,G)
noin 2 tuntia, sis. väliajan.

Liput ERIstä: 40 € / 38 € / 35 €
www.lippu.fi: 43,50 €/41,50 €/38,50 € (sis.palvelumaksu)
HUOM! Lippujen lunastus kaksi viikkoa ennen esitystä.

alt

Karoliinan Klubi

Erin uusin tanssijatulokas Karoliina Lummikko valmistaa sooloteoksensa syyskauden avaukseen. Samassa illassa nähdään uudet pienteokset myös Laura Alholta ja Toni Laakkoselta. Kolmen teoksen kokonaisuus esitetään samoin kolmasti 15.-17.8. ja ilta kantaa nimeä Karoliinan klubi.

45 min ei väliaikaa

Liput: á 10 € ERIstä, www.lippu.fi á 11,50 €

alt

Gaala ERI30

Erin säkenöivät juhlagaalat esittelevät näyttämöhelmiä vuosien varrelta. Huumoria ja juhlavuutta yhdistävissä gaaloissa nähdään myös vaihtuvia taiteilijavieraita esityksineen (mm. Anu Komsi, Ville Sandqvist, Dick Holmström & co, Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, Key Ensemble, Minna Pensola, Marja-Leena Kouki). Näyttävät ja korkeatasoiset tanssiesitykset saavat lomaansa tarinoita ERIn taipaleelta. Illan juontaa Tiina Lindfors.

Toisella puoliajalla nähdään kantaesitys nimeltään Seita. Se on sykkivä ja rytmikäs uutuus ERIn ensemblelle, joka pääsee teoksessa näyttämään kaiken teknisen taitonsa vaativan ja mukaansatempaavan koreografian tulkkina.

Teoksen musiikkina on Kalevi Aho huumaava lyömäsoitinkonsertto Sieidi. Saameksi Seita on Sieidi, pyhä uhripaikka luonnossa. Saamelaisessa shamanismissa Sieidi voi suuren kiven lisäksi olla myös pyhä lähde.

Tiina Lindforsin koreografiassa naishahmoinen Seita virittää tanssijat ympärillään sekä kuvaamaan että kunnioittamaan kesyttömän luonnon arvoa ja voimaa. Samalla teos piirtyy puheenvuoroksi luonnonkansojen olemassaolon puolesta. Teatterin mahdollisuuksiin kytkettynä Seita teos etenee kuitenkin abstraktina purkauksena. Se seuraa kuuliaisesti nerokkaan musiikin rakennetta ja sykkii samalla sen maagista alkuvoimaa.

2 h (sis. väliaika)

Ensi-ilta 4.10. klo 19, seuraavat näytökset 12.10. -23.11.

Liput ERIstä: 30 € / 28 € / 15 €, www.lippu.fi: 33,50 € / 30,50 € / 17,50 €

alt

TANGO DE MI ALMA – SIELUNI TANGO

Sielukas tangokonsertti yhdistää perinteiseen argentiinalaiseen tangoon jazz- ja klassisen musiikin vaikutteita. Carlos Gardelin klassikoiden ja Astor Piazzolan rinnalla kuullaan myös omia sovituksia.

Konsertin solisteina loistavat arvostettu buenosairesilainen Martin Alvarado sekä laaja-alaisena artistina tunnetuksi tullut mezzosopraano Essi Luttinen. Yhdessä konsertin pianistin Petri Haapasalon kanssa he vievät tangon uusille raiteille. Ilta toteutetaan yhteistyössä ERIn kanssa ja lavalla säkenöivät myös Eeva Soini ja Lassi Sairela.

2 h (sis. väliaika / inkl. paus)

Liput: 35 € / 30 € ERIstä,
www.lippu.fi 38,50 € - 33,50 €

alt

Liisa Ihmemaassa

Juhlavuoden kunniaksi ERI tuo ohjelmistoon lasten ja koko perheen värikylläisen sadun. James McNamara toteuttaa englantilaisen lastenkirjallisuuden tunnetuimpiin klassikoihin kuuluvan Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa -sadun. Mielikuvituksellinen seikkailu saa tanssillisessa ja visuaalisessa toteutuksessaan runsaasti humoristisia sävyjä sadun ominta luonnetta kunnioittaen.

Koreografia: James McNamara
Tanssijat: Laura Alho, Toni Laakkonen, Karoliina Lummikko, James McNamara
Valot: Tapio Väntsi
Puvustus: Tuula Bergqvist
Seuraavat näytökset: 5.- 19.12.
Kesto: n. 45 min, ei väliaikaa
Liput/Biljetter: 15 € / 12 €, Huom! paketti (2 aik. + 2 lasta tai 1 aik. + 3 lasta) 50 €