asd

Polttopiste

Kirjailija Tommi Kinnunen ja koreografit Eeva Soini ja Lassi Sairela jatkavat yleisön rakastamaa Sata lasissa -teoksesta alkanutta yhteistyötä. Puhe- ja tanssiteatteria yhdistävä Polttopiste liikkuu hauraalla rajalla, jossa ihminen siirtyy olevaisuudesta ei-olevaisuuteen. Elämän rajallisuus ja sattumanvaraisuus peilautuvat teoksessa, jossa huumori, haikeus ja koskettavat kuvat risteilevät kohtauksesta toiseen. Matkalla kohdataan arkienkeleitä ja siirtymävaiheen konsultti. Illan saatossa myös päiväperhojen lyhyt lento ja taivaallinen johtoryhmä kuljettavat katsojat uusiin korkeuksiin. Tunnelmat leikkautuvat vaihteleviksi kuin varkain, mutta kaleidoskoopin takaa voi aistia johtojänteen. Tommi Kinnusen sanoin:”On helpompi sanoa, mitä minä en ole, kuin mitä minä olen. On helpompi kieltää kuin kertoa”. Kaiken lopullisuudessa on jotain mykistävää. Valosuunnittelija Esa Kyllönen juhlii teoksen yhteydessä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Koreografia ja ohjaus: Eeva Soini ja Lassi Sairela
Tekstit: Tommi Kinnunen
Valot: Esa Kyllönen
Puvustus: Tuula Bergqvist
Projisoinnit: Jussi Virkkumaa
Meikit/maskit: Timo Vuorisalo
Mukana ovat kaikki ERIn 7 tanssijaa.
Ensi-ilta 30.1. klo 19
Seuraavat näytökset: 2.2.-5.4.
Kesto: 2h sis. väliaika
Liput/biljetter: 30 € / 28 € /15 € ERIstä, www.lippu.fi 17,50 – 33,50 €

asd

Passio

Tanssiteatteri Eri esittää Tiina Lindforsin Passio teoksen neljästi pääsiäispyhien aikaan. Teos toi Lindforsille kirkon kulttuuripalkinnon vuonna 2011 ja teoksen säveltäjä Arvo Pärt kutsui Erin vierailulle Tallinnan Nargen-festivaaleille vuonna 2012.

Turun Tuomiokirkossa alunperin esitetty Passio on siirtynyt Erin teatterissa intiimiin ja katsojaystävälliseen ympäristöön. Esa Kyllösen nerokkaat valot näyttäytyvät samoin edukseen teatterin pimeydessä ja koreografia fokusoituu katsojille lähes henkilökohtaisena matkana pääsiäisen vahvaan tragediaan.

Jeesuksen viittaa kantavat sekä naiset että miehet ja kokonaisuus painottaa Kristuksen universaalia rakkauden sanomaa. Teoksessa tanssii koko Erin ensemble sekä vierailija Helena Romppanen Simon Kyreneläisen roolissa.

asd

Liisa Ihmemaassa

Juhlavuoden kunniaksi ERI tuo ohjelmistoon lasten ja koko perheen värikylläisen sadun. James McNamara toteuttaa englantilaisen lastenkirjallisuuden tunnetuimpiin klassikoihin kuuluvan Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa -sadun. Mielikuvituksellinen seikkailu saa tanssillisessa ja visuaalisessa toteutuksessaan runsaasti humoristisia sävyjä sadun ominta luonnetta kunnioittaen.

Koreografia: James McNamara
Tanssijat: Laura Alho, Toni Laakkonen, Karoliina Lummikko, James McNamara
Valot: Tapio Väntsi
Puvustus: Tuula Bergqvist
Ensi-ilta 4.5. klo 14
Seuraavat näytökset: 5.- 25.5.
Kesto: 1 h, ei väliaikaa
Liput/Biljetter: 15 € / 12 €, Huom! paketti (2 aik. + 2 lasta tai 1 aik. + 3 lasta) 50 €

asd

Baila Afrika

Hommage à Juha Vakkuri

Tanssia, musiikkia, buffet ja jamit

Ilma väreilee suolaa ja Guineanlahden tuulta. Aaltojen majesteettinen kruunu viivyttelee murtuessaan kuin uni. Palmujen lehvistö toistaa samaa lumoa, hidasta, yliluonnollista tanssia. Luvassa eksoottisia värejä ja makuja, rumpuja ja rytmin taikaa sekä tanssin huumaa.

Beniniläinen rumpuvirtuoosi ja multi-instrumentalisti Noel Saïzonou juhlii viidettä yhteistyöprojektia ERIn kanssa. Hän saa parikseen kaksi lyömäsoitinten mestaria Akim Colorin, joka on niin ikään Beninistä ja turkulaisen Mikko Väärälän. He luovat huumaavia rytmejä. Hypnoottisen musiikin yllä loistavat jälleen Tanssiteatteri ERIn tanssijat. Myös alusta mukana ollut Vivi-Ann Sjögren kertoo tällä kertaa Afrikan liskoista ja illan yhteinen ruokailu väliajalla noudattaa Sjögrenin afrikkalaisia reseptejä. Illan juontaa Tiina Lindfors.

Väliajalla ruokamielikuvitus on päässyt valloilleen. Tarjolla on aromikasta beniniläistä kanapataa maapähkinäkastikkeessa riisin ja lasillisen viinin tai alkoholittoman juoman kera. Vaihtoehtona on kasvispata maapähkinäkastikkeessa. Beniniläinen pata on todellista superfoodia, jossa on kunnon suutuntuma - crac-crac. (L,G)
noin 2 tuntia, sis. väliajan.
HUOM! Lippujen lunastus kaksi viikkoa ennen esitystä.