Henkilökunta

Tervetuloa tutustumaan Tanssiteatteri ERIn henkilökuntaan. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@eri.fi.

Pikalinkit

Tanssiteatteri ERIn henkilökunta

Tiina Lindfors

Tiina Lindfors on Tanssiteatteri ERIn perustajajäsen, taiteellinen johtaja ja tanssija-koreografi. Tyypillistä Lindforsin uralle on ollut säveltäjien ja orkestereiden hakeutuminen yhteistyöhön hänen kanssaan. Säveltäjä Mikko Heiniön kanssa Lindfors on luonut jo viisi merkittävää nykymusiikin ja –koreografian yhteisteosta. Koreografina Lindfors on usein kantaaottava ja painottaa tanssin teatterillisia vaikutusmahdollisuuksia. Lindforsin tanssia ja koreografioita on nähty Pohjoismaiden lisäksi muualla Euroopassa, Aasiassa, Amerikassa ja Afrikassa.

Lindfors on suosittu luennoitsija ja Turun Sanomien kolumnisti. Hän työskentelee aktiivisesti ruotsin kielen ja maamme kaksikielisyyden säilyttämisen eteen.

 • Lähes 100 koreografiaa (Erin lisäksi mm. Suomen Kansallisbaletti, Estonia Baletti, Helsingin Juhlaviikot ja Kuhmon Kamarimusiikki)
 • Esiintynyt yli 3000 tanssinäytöksessä
 • Tv-tuotantoja 11 kpl, monet niistä ovat edustaneet Suomea Prix Italia- ja Golden Praha -televisio-ohjelmien kilpailuissa
 • Noin 400 vierailunäytöstä yhteensä 30 eri maassa
 • Pro Dance –palkinto 1987
 • Suomen kulttuurirahaston palkinto 1999
 • Svenska Kulturfondenin palkinto 2005
 • Villa Karon Pronssipantteri 2011
 • Kirkon kulttuuripalkinto 2011
 • Svenska Folkskolans Vänner -järjestön Sillanrakentaja-palkinto panostuksesta ja työstä ruotsin kielen ja maamme kaksikielisyyden säilyttämiseksi 2018.
Tiina Lindfors - Tanssiteatteri ERI
Tiina Lindfors - Tanssiteatteri ERI

Lassi Sairela

Lassi aloitti tanssijan uransa balettikoulussa, jonka ainoana poikana jaksoi käydä tunneilla kokonaisen viikon. Myöhemmin kilpatanssi vei sydämen, ja kahdeksan aktiivisen harrastusvuoden ja kahden SM-pronssin jälkeen Lassi siirtyi ammattilaiskentälle.

Lassi on yksi ERIn perustajajäsenistä ja toimii ERIssä sekä tanssija-koreografina että taloudenhoitajana. Hän tekee koreografiat useimmiten Eeva Soinin kanssa.

 • Lähes 60 koreografiaa ERIlle sekä muille teattereille yhdessä Eeva Soinin kanssa
 • Esiintynyt yli 3000 tanssinäytöksessä
 • Noin 400 vierailunäytöstä yhteensä 30 eri maassa
 • Turun kaupungin Aboa-palkinto 1991
Lassi Sairela - Tanssiteatteri ERI
Lassi Sairela - Tanssiteatteri ERI

Eeva Soini

Eeva opiskeli ja valmistui tanssijaksi Tallinnan koreografisesta koulusta ja on sittemmin tanssinut useissa ryhmissä, mm. Suomen Kansallisbaletissa. Hän on ERIn perustajajäsen, toiminnanjohtaja ja toimii sekä tanssijana että koreografina. Eeva tekee koreografiat Lassi Sairelan kanssa ja yhdessä he ovat valmistaneet ERIlle jo lähes 60 koreografiaa. Heidän tyylilleen on ominaista huumorin liittäminen persoonalliseen liikekieleen.

 • Lähes 60 koreografiaa ERIlle sekä muille teattereille yhdessä Lassi Sairelan kanssa
 • Esiintynyt yli 3000 tanssinäytöksessä
 • Noin 400 vierailunäytöstä yhteensä 30 eri maassa
Eeva Soini - Tanssiteatteri ERI
Eeva Soini - Tanssiteatteri ERI

Maarit Keto-Seppälä

Tuottaja Maarit Keto-Seppälällä on monikymmenvuotinen kokemus tuottamisesta, markkinoinnista, viestinnästä ja kehitystyöstä. Hän työskenteli vuosikymmeniä erilaisissa tehtävissä Turun kaupungilla tuottaen mm. lukuisia suurtapahtumia ja hoitaen poikkihallinnollista yhteismarkkinointia. ERIin hän tuli joulukuussa 2014.

Maarit Keto-Seppälä​

Laura Alho

Laura on valmistunut 2015 Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta tanssin ammattilaiseksi. Taideakatemian opiskelun ohella hän opiskeli puoli vuotta Barcelonassa arvostetussa tanssikorkeakoulussa, Institut del Teatressa.

Lauran ensikosketus Tanssiteatteri Eriin oli hänen työharjoittelunsa Tiinan assistenttina teoksessa Ilta (2015). Kiinnitettynä ERIin hän on ollut vuodesta 2016. Laura on tehnyt monipuolisesti usean vuoden ajan tanssinopettajan töitä lasten, nuorten ja aikuisten parissa.

Laura Alho - Tanssiteatteri ERI
Laura Alho - Tanssiteatteri ERILaura Alho - Tanssiteatteri ERI

Toni Laakkonen

Monitaitoinen Toni on kotoisin Nilsiästä. Tanssin kipinä syntyi yläasteella, kun tanssikurssit tulivat kansalaisopiston ohjelmaan. Kuopion musiikkilukion kautta Toni pääsi Kansallisoopperan Balettioppilaitokseen. Sieltä valmistuttuaan Toni on tanssinut Suomen Kansallisbaletissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Pienessä Suomalaisessa Balettiseurueessa.

Kiinnitys ERIn riveissä alkoi vuoden 2011 alussa. Iloinen ja taitava Toni hallitsee myös kärkitossutekniikan.

Toni Laakkonen - Tanssiteatteri ERI
Toni Laakkonen - Tanssiteatteri ERI

James McNamara

James McNamara on valmistunut tanssijaksi lontoolaisesta Millennium Performing Arts -oppilaitoksesta ja työskennellyt sen jälkeen monissa tehtävissä muun muassa Berlin Dance Companyssa, Pariisin Disneylandissa ja Grange Park Operassa sekä Pro Santassa Rovaniemellä.

Jamesin peruskoulutus on baletissa, mutta taidot kantavat nykytanssista latinotansseihin ja stepistä jazztanssiin. Tanssiteatteri ERIin hänet kiinnitettiin vuonna 2015.

ERIn Liisa Ihmemaassa ja Pinokkion koreografiat ovat Jamesin käsialaa.

James McNamara - Tanssiteatteri ERI
James McNamara - Tanssiteatteri ERI

Mari Agge

Valosuunnittelija Mari Agge on toiminut pitkään freelancerina, mutta asettui syksyllä 2019 ERIin. Hänellä on laajaa kokemusta esittävän taiteen ja erilaisten tapahtumien valaistuksesta, oopperasta rockfestivaaleihin.

Mari on työskennellyt eri ammattiteattereissa, teatteriryhmissä ja tanssiteattereissa sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi hän on pitänyt useita alan kursseja.

Mari Agge​

Tuula Bergqvist

Tuula Bergqvist on koulutukseltaan taiteen maisteri. Hän on toiminut pitkään vaatemuotoilun opettajana eri koulutusasteilla sekä useissa teattereissa ja teatteriproduktioissa eri puolilla Suomea. Hänen taiteellinen toimintansa ja käsillä tekemisen tarpeensa on kanavoitunut vuosien ajan puvustusyhteistyössä Tanssiteatteri ERIn kanssa.

Tuula Bergqvist​

Nea Vuorinen

Tanssija Nea Vuorinen on ollut syksystä 2020 vierailijana Tanssiteatteri ERIssä. Hän on esiintynyt mm.  Pinokkiossa.

Nea Vuorinen​

Moona Aaltonen

Teatterisihteeri Moona Aaltonen kuulunut syksystä 2021 lähtien henkilökuntaan.