HITtoCaBBAret – Turku – Tukholma

1.-15.9.

ERIn vuoden 2016 suurteos,  kansainvälinen kabaree yhteistyössä tukholmalaisten huippumuusikoiden Lise&Gertrud kanssa, palaa ohjelmistoon.

Teoksen musiikki koostuu koko maailman tuntemista hiteistä, joista huikea naisduo on sovituksillaan luonut koskettavia, hiottuja timantteja. Konseptilla kaksi ääntä ja sello, Lise&Gertrud ovat luoneet oman taiteellisen tiensä, joka on johtanut heidät konserttilavoilta aina Nobel – juhlien esiintyviksi tähdiksi.

HITtoCaBBAret tuo lavalla teatteriseurueen, joka musiikin siivittämänä liikkuu tyylilajista toiseen ja toteuttaa kunkin ajan hengessä vauhdikkaita ja koskettavia koreografioita. Teoksen repliikit leikkivät eri kielillä ja avautuvat niin suomen- kuin ruotsinkielisille. Lauluista suurin osa toteutetaan alkuperäisellä kielellään eli englanniksi.

Ohjaaja ja koreografi Tiina Lindfors tuo kokonaisuuteen myös aikaamme askarruttavia kysymyksiä taiteen asemasta ja markkinoiden mahdista. Kaikki liukuu vauhdikkaana potpurina, jonka vahvin mauste kauneuden lisäksi on huumori; kuinkas muuten.

”Musiikkiduo Lise&Gertrud säihkyy ERIn kabareessa” TS  16.9. lue koko artikkeli

MAAILMAN KANTAESITYS  oli 15.9. Tanssiteatteri ERIssä.

Kesto: noin 2 tuntia, väliaika

 

Sata lasissa – rakkauden viiltoja

6.10.-12.12.2017

Tanssiteatteri ERIn onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle on Sata lasissa – rakkauden viiltoja.

Nyt sukelletaan Suomen historiaan rakkauden kautta. Rakkaus sykkii, särkyy ja viiltää.

Teoksen tarinat ovat kirjailija Tommi Kinnusen käsialaa. Niissä arjen kauneus raamittaa kertomusten koskettavuutta, jossa onnen kyyneleet vaihtuvat unelmien sirpaleisiin. Lassi Sairelan ja Eeva Soinin koreografia tuo lavalle myös huumoria, joka nauraa kansallisille kliseille. Luvassa uusia kulmia siihen, mitä on olla suomalainen. Mitä tosiaan?

Esityksessä liikutaan kansanmusiikista klassiseen ja kurvataan beatboxin kautta shamanistisiin rytmeihin. Lisäksi Valtteri Lipasti tulkitsee hersyävästi omalla musiikillaan suomalaista sielunmaisemaa.

       Tarinat Tommi Kinnunen
        Koreografia Lassi Sairela ja Eeva Soini
        Vierailija Valtteri Lipasti