HITtoCaBBAret – Turku – Tukholma

15.9.-19.11.2016

 

HITtoCaBBAret_ Kuva Matti Kivekäs

ERIn syyskauden suurteos on kansainvälinen kabaree yhteistyössä tukholmalaisten huippumuusikoiden Lise&Gertrud kanssa.

Teoksen musiikki koostuu koko maailman tuntemista hiteistä, joista huikea naisduo on sovituksillaan luonut koskettavia, hiottuja timantteja. Konseptilla kaksi ääntä ja sello, Lise&Gertrud ovat luoneet oman taiteellisen tiensä, joka on johtanut heidät konserttilavoilta aina Nobel – juhlien esiintyviksi tähdiksi.

HITtoCaBBAret tuo lavalla teatteriseurueen, joka musiikin siivittämänä liikkuu tyylilajista toiseen ja toteuttaa kunkin ajan hengessä vauhdikkaita ja koskettavia koreografioita. Teoksen repliikit leikkivät eri kielillä ja avautuvat niin suomen- kuin ruotsinkielisille. Lauluista suurin osa toteutetaan alkuperäisellä kielellään eli englanniksi.

Ohjaaja ja koreografi Tiina Lindfors tuo kokonaisuuteen myös aikaamme askarruttavia kysymyksiä taiteen asemasta ja markkinoiden mahdista. Kaikki liukuu vauhdikkaana potpurina, jonka vahvin mauste kauneuden lisäksi on huumori; kuinkas muuten.

MAAILMAN KANTAESITYS 15.9. Tanssiteatteri ERIssä.

Kesto: noin 2 tuntia, väliaika

 

 

ILTA – Vavahduttava taideteos kauneuden ja kaipuun hämärästä

8.10.2016 klo 19.30 Kansallisoopperan Alminsali

ILTA

ILTA on Tanssiteatteri ERIn ja kamarikuoro Key Ensemblen säveltäjä Mikko Heiniöltä tilaama laaja teos kuorolle, klarinetille ja sellolle. Säveltäjä on koonnut sitä varten sarjan suomen-, ruotsin-, englannin-, saksan-, ranskan- ja espanjankielisiä runoja, joissa ilta näyttäytyy milloin kirkkaissa rakkauden ja auringonlaskun väreissä, milloin taas tummissa kuoleman ja kuutamon väreissä.

”Mikon musiikki liikkuu siinä ylevän ja valaistun sfäärissä, jossa kauneus koskettaa kuin kipu. Suurenmoiset runot ovat säveltäjän taiteessa nousseet musiikin rajattomiin ulottuvuuksiin ja muuttuneet sanoista tunneilmaisun väreileväksi virraksi. Inhimillisen ääret piirtyvät ILTA -teoksessa lyriikaksi, joka kirjoitetaan äänten ja vartaloitten kielellä, näyttämön lumouksen salaperäisellä pensselillä. Ilta on nimenomaisesti kokonaistaideteos, enemmän kuin osien summa. ” Tiina Lindfors

ILTA-teoksen kantaesitys oli syyskuussa 2015. Teoksessa tanssii koko Tanssiteatteri ERI ja Key Ensemble on osa näyttämötapahtumia. Teos esitetään vuonna 2016 vain kerran Kansallisoopperan Alminsalissa.

Sävellys Mikko Heiniö
Koreografia, ohjaus Tiina Lindfors
Kuoron johto Teemu Honkanen
Sello Erkki Lahesmaa
Klarinetti Henna Jämsä
Tanssijat: Lassi Sairela, Eeva Soini, Toni Laakkonen, Hanna-Kaisa Rajala, Tiina Lindfors
Valosuunnittelu Esa Kyllönen
Puvut Tuula Bergqvist

Esityksen kesto 1 h, ei väliaikaa

Tanssi ja kuorolaulu rakastuvat toisiinsa, HS 27.11.