Sata lasissa – rakkauden viiltoja

16.2.-1.4.,  26.4.-5.5.2017

Tanssiteatteri ERIn onnittelut 100-vuotiaalle Suomelle on Sata lasissa – rakkauden viiltoja.

Nyt sukelletaan Suomen historiaan rakkauden kautta. Rakkaus sykkii, särkyy ja viiltää.

Teoksen tarinat ovat kirjailija Tommi Kinnusen käsialaa. Niissä arjen kauneus raamittaa kertomusten koskettavuutta, jossa onnen kyyneleet vaihtuvat unelmien sirpaleisiin. Lassi Sairelan ja Eeva Soinin koreografia tuo lavalle myös huumoria, joka nauraa kansallisille kliseille. Luvassa uusia kulmia siihen, mitä on olla suomalainen. Mitä tosiaan?

Esityksessä liikutaan kansanmusiikista klassiseen ja kurvataan beatboxin kautta shamanistisiin rytmeihin. Lisäksi Valtteri Lipasti tulkitsee hersyävästi omalla musiikillaan suomalaista sielunmaisemaa.

       Tarinat Tommi Kinnunen
        Koreografia Lassi Sairela ja Eeva Soini
        Vierailija Valtteri Lipasti

 

 

Neiti Ida (vierailu)
vuorovaikutteinen ja osallistava soolotanssiesitys

21.5. 2017

DSC00293

Neiti Ida on ujo, arka ja yksinäinen kulkuri, joka on aina matkalla jonnekin. Hänellä on mukanaan vain matkalaukku, jossa hän kuljettaa tärkeitä asioitaan. Matkalaukku on myös Neidin paras ystävä ja ainoa matkatoveri. Esityksen alussa Neiti Ida on ujo ja varautunut olento, mutta lopulta hän innostuu jakamaan lasten kanssa jopa kalleimmat aarteensa.

Katsojat pääsevät esityksen aikana liikkumaan esiintyjän kanssa ja jokaisen esityksen jälkeen on lisäksi keskustelutuokio.

Tanssi:  Jonna Aaltonen
Koreografia: Hanna Brotherus
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Antti Ikonen
 Pukusuunnittelu ja toteutus: Marjo Haapasalo
 Ikäsuositus: 3–8 -vuotiaille.
 Esityksen kesto: n. 30–40 min.

Lost Voices of The Humdrum, Suomen kantaesitys (vierailu  ByeBye BALLET Contemporary Dance Centre, Pietari)
24.5. klo 19

Lost Voices Of The Humdrum on tutkimusmatka ihmisten tapoihin jakaa toiveita ja unelmia keskenään – pureutua niihin ohikiitäviin pieniin hetkiin, jonka toinen voi kokea ikuisuutena toisen tuskin havaitessa mitään. Miten jakaa sanattomasti sisäinen olotila ja löytää tapa vaikuttaa tai päättää olla vaikuttamatta ympäröivän maailman jylläävään rutiiniin.

Humdrum viittaa yleisesti rutiiniin tai ”harmaaseen” arkeen, mutta teoksessa sille voi etsiä merkityksiä myös ihmisten tavoista selviytyä omassa yhteisössään, ihmissuhteissa ja samalla tavoissa elää kukin tahollaan ympäröivien ideologioiden ja sääntöjen virrassa.

Ohjaaja: Mikko Lampinen
Valotaiteilija: Anssi Ruotanen
Säveltäjä: Kristian Merilahti
Pukutaitelija: Sergej Illarionov
Esiintyjät: Ljubov Jakshova, Olga Vasilieva, Ruslan Komarov, Viktoria Dmitrieva, Irina Poskorkova, Nadezhda Grankina

Hanke on toteutettu Venäjän ja Suomen välisen nykytanssia käsittävän yhteistyöohjelman puitteissa ja Dance Info Finlandin ehdotuksesta. Esityksen valmisteluihin ovat myötävaikuttaneet Suomen kulttuuriministeriö ja Suomen Venäjän suurlähetystö.

ByeByeBALLET Contemporary Dance Centre on nykytanssikeskus, joka toimii ohjaaja ja tanssija Lilija Burdinskajan sekä Aleksandr Kondratenkon innoittamana. Teatteri on perustettu v. 2009. ByeBye BALLET ei ole pelkkä tanssikoulu vaan myös elämisen, uuden tuntemattoman havaitsemisen tila, jossa voi nauttia omasta liikkeestään.
Näytös kuuluu Suomen 100-vuotisjuhlaan Pietaripäivät Turussa.