Callas
Impressioita oopperadiivan elämästä

25.1.-19.4.2018

Legendaarisen oopperalaulaja Maria Callaksen elämään sukeltava monitaiteellinen teos peilaa nerokkaan laulajan traagista ja runollista elämää. Sopraano Pia Pajala ja koreografi Tiina Lindfors ovat vaihdellen päähenkilö ja alter ego. Pianisti Pasi Helin ja koko ERIn ensemble ovat osa tunnekylläistä kerrontaa. Teoksessa kuullaan rakastettuja aarioita ja nähdään uutta koreografiaa.
Maria : sopraano Pia Pajala
Alter ego: Tiina Lindfors
Piano: Pasi Helin
Koreografia: Tiina Lindfors
Valot: Esa Kyllönen
Puvut: Tuula Bergqvist

 

 

 

Passio – pääsiäisen tragedia verevin kuvin

29.3.-1.4.

 

Tanssiteatteri Eri esittää Tiina Lindforsin Passio teoksen neljästi pääsiäispyhien aikaan.  Teos toi Lindforsille kirkon kulttuuripalkinnon vuonna 2011 ja teoksen säveltäjä Arvo Pärt kutsui Erin vierailulle Tallinnan Nargen-festivaaleille vuonna 2012. Turun Tuomiokirkossa alunperin esitetty Passio on siirtynyt Erin teatterissa intiimiin ja katsojaystävälliseen ympäristöön.

Esa Kyllösen nerokkaat valot näyttäytyvät samoin edukseen teatterin pimeydessä ja koreografia fokusoituu katsojille lähes henkilökohtaisena matkana pääsiäisen vahvaan tragediaan.

Teoksessa tanssii koko Erin ensemble sekä vierailija Helena Romppanen Simon Kyreneläisen roolissa. Jeesuksen viittaa kantavat sekä naiset että miehet ja kokonaisuus painottaa Kristuksen universaalia rakkauden sanomaa.