HITtoCaBBAret

HITtoCaBBAret

ERIn syyskauden 2016 suurteos oli kansainvälinen kabaree yhteistyössä tukholmalaisten huippumuusikoiden Lise&Gertrud kanssa.

Teoksen musiikki koostuu koko maailman tuntemista hiteistä, joista huikea naisduo on sovituksillaan luonut koskettavia, hiottuja timantteja. Konseptilla kaksi ääntä ja sello, Lise&Gertrud ovat luoneet oman taiteellisen tiensä, joka on johtanut heidät konserttilavoilta aina Nobel – juhlien esiintyviksi tähdiksi.

HITtoCaBBAret tuo lavalla teatteriseurueen, joka musiikin siivittämänä liikkuu tyylilajista toiseen ja toteuttaa kunkin ajan hengessä vauhdikkaita ja koskettavia koreografioita. Teoksen repliikit leikkivät eri kielillä ja avautuvat niin suomen- kuin ruotsinkielisille. Lauluista suurin osa toteutetaan alkuperäisellä kielellään eli englanniksi.

Ohjaaja ja koreografi Tiina Lindfors tuo kokonaisuuteen myös aikaamme askarruttavia kysymyksiä taiteen asemasta ja markkinoiden mahdista. Kaikki liukuu vauhdikkaana potpurina, jonka vahvin mauste kauneuden lisäksi on huumori; kuinkas muuten.

MAAILMAN KANTAESITYS 15.9.2016 Tanssiteatteri ERIssä.

Koreografia ja ohjaus: Tiina Lindfors
Kuva: Matti Kivekäs

Tiina Lindforsin teos HITtoCaBBAret sai komean vastaanoton Tukholman Kulturhusetissa. Entusiastinen yleisö palkitsi esiintyjät kaikissa neljässä näytöksessä äänekkäästi sekä seisaalleen nousten. Kunkin näytöksen parisatapäinen katsojajoukko ei säästellyt sanojaan myöskään sosiaalisessa mediassa. Ulla-Carin Nyquist (STV Drama, Ruotsin Radio ja TV4), kirjoitti teoksen olleen valtavan hieno, sisältäen upeita tanssikohtauksia ja fantastisia musiikkisovituksia. Kommenteissa laulut, valot ja tanssi koettiin aistien sensaationa, joka kohottaa sielun. Kiitosta sai myös teoksen ajankohtaisuus ja pureutuminen tärkeisiin aiheisiin.

HITtoCaBBAret teos peilaa taiteen kurjistuvaa asemaa huumorin ja kauneuden kautta. Ruotsalainen duo Lise&Gertrud vastaa teoksen musiikista ja palaa syyskuussa Suomeen ja Turkuun uusinta ensi-illan myötä.

HITtoCaBBAret nähdään Tanssiteatteri Erissä kahdeksan kertaa 1.-15.9. Tukholmassa nähty ruotsinkielinen versio palautetaan siis jälleen pääosin suomenkieliseksi ja ohjauksessa päivittyvät myös repliikit aina aktuaaleja maailmantilanteita seuraten.
”Säkenöivä kabaree- kukin ryhmässä loistaa vuorollaan”
ÅU 20.9.2016
”Lise&Gertrud saavat aikaan niin kylmiä väreitä kuin kuumia tunnelmia” TS 17.9.2016