Syntiooppera

Syntiooppera - Tanssiteatteri ERI

Syksyllä 2013 kantaesityksensä saanut Syntiooppera on laulua, musiikkia, runoutta ja tanssiteatteria. Teos peilaa syntien olemusta, osittain klassisen ja osin täysin uuden tulkinnan keinoin.

”Teoksemme Syntiooppera lienee rakenteeltaan ainutlaatuinen. Kaikki teoksen laulutekstit tulkitaan itsenäisesti runoina ja laulut puolestaan ovat osa kokonaisvaltaista tanssikuvastoa. Kaikki osatekijät olen pyrkinyt sulauttamaan yhdeksi johtojänteeksi: välähdyksiksi ihmisen heikkoudesta ja pahuudesta, mutta myös särkyvyydestä ja hyvyydestä”, kertoo teoksen ohjaaja ja koreografi Tiina Lindfors.

Teoksessa soivat tunnetut ooppera-aariat sekä liedit, säveltäjinä Donizetti, Händel, Mozart, Schubert sekä Stravinski. Vahvat näyttämökuvat avataan kertojan avulla, joka tulkitsee runot suomeksi. Laulut esitetään alkuperäiskielillä. Tanssi tuo kokonaisuuteen teatterin vaikutuskeinot ja visuaalisen voiman. Syntioopperan kuvasto liikkuu humoristisesta kohti suurempaa vakavuutta ja lopun moraliteetit ovat jopa traagisia. Epilogi nostaa lopun tunteeksi kuitenkin toivon ja valon – ne elementit, joita maailmamme kipeimmin tarvitsee.

Teoksen kertojana on näyttelijä Birgitta Ulfsson ja laulut tulkitsee mezzosopraano Essi Luttinen. Teoksen musiikin on sovittanut säveltäjä Lauri Mäntysaari ja sen tulkitsevat pianisti Mikael Kemppainen ja viulistit Hanne Lund ja Katariina Sallinen. Teoksen dramaturgiasta, ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Tiina Lindfors. Valosuunnittelu on Esa Kyllösen.

”Täysosuma – Löytää tien sydämeen – Paljon suurempi kuin osiensa summa” Åbo Underrättelser
”Lunastaa lupauksensa, kokemus oli ainutlaatuinen” Turun Sanomat
”Lohduttavaa ja haastavaa tanssiteatteria” Hufvudstadsbladet
”Essi Luttisen karisma ja lavasäteily tekevät upean vaikutuksen” Teatteri&Tanssi -lehti

Turun Sanomien kriitikki teoksesta löytyy täältä.

Lipunmyyntimme on lomalla 14.6.-4.8. Lippupiste palvelee teitä sillä aikaa!

Huom! Nyt lippu Valkopesuun vain 25 € Lippupisteestä koodilla kesä24
Tarjous voimassa 16.8. asti.